e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Φιολίτης Ζακύνθου: Αναστάσιμα Εσπέρια για τον Άγιο Νικόλαο τον Περαστό


Εσπέρας Πέμπτης της Διακαινησίμου, 9ης Μαΐου 2024, στον  πανηγυρίζοντα Ναό του Αγίου Νικολάου των Σχίνων χωρίου Φιολίτης Ζακύνθου, επί τη αυριανή τοπική της Ζακύνθου εορτής, ήτοι της αναμνήσεως της Παρόδου του ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου, από τα Μύρα της Λυκίας στο Μπάρι της Ιταλίας, ιστορικό γεγονός του 1087. 
        Λόγω της βροχής δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτανεία της Εικόνας, αλλά έγινε λιτή τρις εντός του Ναού, παιανιζούσης της Φιλαρμονικής του Μαχαιράδου. 
        Την ομιλία έκανε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στο ιστορικό της τοπικής αυτής εορτής της 10ης Μαΐου, όσο και στο πνευματικό παράστημα του τιμωμένου Αγίου των Μυρέων, ως αναστασίμου ανθρώπου!
        Για όλα είχε μεριμνήσει άριστα ο καλός Εφημέριος της Ενορίας, Οικονόμος Σταυροφόρος Ιωάννης Βλαχιώτης.
[Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κλαυδιανός]
































Δεν υπάρχουν σχόλια: