e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Lagos, Νιγηρία: Ετήσιο Μνημόσυνο Μητροπολίτου Νιγηρίας Αλεξάνδρου (+30.6.2023) [photo-video]

Ανήμερα της εορτής των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων των Εθνών Πέτρου και Παύλου, τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Νιγηρίας κυρού Αλεξάνδρου στον Καθεδρικό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στο Λάγκος της Νιγηρίας. 

Το μνημόσυνο τέλεσαν οι Μητροπολίτες Γουινέας Γεώργιος και Νιγηρίας Νικόδημος. Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Γεώργιος. 

Για τον εκλιπόντα Ιεράρχη μίλησε ο π. John Okolo. 

Παρόντες  όλοι οι κληρικοί της Νιγηρίας και σύσσωμη η Ελληνική παροικία. 

Ο Σεβασμιώτατος Γεώργιος αναφέρθηκε στο έργο του Μητροπολίτη Αλέξανδρου, μετέφερε τις ευλογίες και την αγάπη του Πατριάρχη και ευχήθηκε στον νέο Μητροπολίτη καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, που με την εμπειρία του δίπλα στον Πατριάρχη και την μέχρι σήμερα προσφορά του στην Ευρώπη και στην Αφρική έχει όλα όσα χρειάζεται για να οδηγήσει την Ορθόδοξη Εκκλησία της Νιγηρίας σε ακόμη καλύτερες μέρες.






Δεν υπάρχουν σχόλια: