e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Στον Οικουμενικό Πατριάρχη Ρουμάνοι νέοι από την Παιδόπολη της νήσου Πρώτης

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε τη Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2024, σε ακρόαση, όμιλο Ρουμάνων ορθοδόξων νέων, οι οποίοι φιλοξενούνται αυτήν την περίοδο στην Πατριαρχική Κατασκήνωση της Παιδόπολης στη νήσο Πρώτη.

Οι νέοι προσκύνησαν στον Πατριαρχικό Ναό και ακολούθως επισκέφθηκαν την Μονή της Χώρας, τα ομογενειακά σχολεία και την Αιγυπτιακή Αγορά.

Το μεσημέρι γευμάτισαν στο συσσίτιο της Αγίας Τριάδας της Μεγαλωνύμου Κοινότητος Σταυροδρομίου. Ξεναγήθηκαν δε στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, όπου κληρικός της Κοινότητας τούς μίλησε για την ιστορία του ναού και της κοινότητας. Λόγος έγινε επίσης και για τη λειτουργική ζωή της Μεγαλωνύμου Κοινότητας και το φιλανθρωπικό έργο που τελείται με την μακροχρόνια πρωτοβουλία του συσσιτίου της Αγίας Τριάδας. Στη συνέχεια τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις σχετικά με τον ναό, την κοινότητα και την λειτουργική ζωή στην Πόλη, προτού συνεχίσουν το πρόγραμμά τους στην περιοχή του Πέρα.

Στην διάρκεια της εκδρομής, οι νέοι αποκόμισαν ιστορικές πληροφορίες για την Πόλη και τη Ρωμιοσύνη που διατηρεί άσβεστη τη φλόγα της παράδοσης.









Δεν υπάρχουν σχόλια: