e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Τιμώντας τους Τρεις Ιεράρχες, Προστάτες της Παιδείας





Με την καθιερωμένη Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία, που τέλεσε ο Εφημέριός μας στον ναό της Παναγούλας, γιορτάστηκε σήμερα το πρωί η Ημέρα της Παιδείας και οι Προστάτες της Άγιοι Τρεις Ιεράρχες, από τους διδάσκοντες και τους μαθητές του Γυμνασίου Βανάτου, του 1ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Κάμπου "Παναγιώτης Χιώτης" και του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου της περιοχής μας.
Από νωρίς κατέφθασαν οι μαθητές, γονείς κι εκπαιδευτικοί, τιμώντας τους Πανεπιστήμονες Ιεράρχες Βασίλειο τον Μεγάλο, Γρηγόριο τον Θεολόγο και Ιωάννη τον Χρυσόστομο. Γλαφυρός κι εμβριθής -όπως πάντα- ήταν και ο πανηγυρικός λόγος της ημέρας από τον Δάσκαλο κ. Νίκο Αρβανιτάκη.
Όλα ήταν χαρά Θεού, οι δε παιδικές παρουσίες και φωνούλες απετέλεσαν το καλύτερο τιμητικό μελώδημα προς τους Τρεις Ιεράρχες.

1 σχόλιο:

panagiotisandriopoulos είπε...

Και του χρόνου!
Οι Άγιοι Τρεις Ιεράρχες να φωτίσουν να ιεραρχήσουμε σωστά τα προβλήματα της παιδείας μας.
Μια παρηγοριά, παμφίλτατε Π.Κ., οι μαθητές με τη σημαία σήμερα στον πάγκαλο ναό του Μπανάτου.