e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

Σήμερα η ενθρόνιση του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου / Patriarch of Moscow and all Russia Kirill

Πραγματοποιείται σήμερα στη Μόσχα η ενθρόνιση του νέου Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας κ. Κυρίλλου, σε διαδοχή του μακαριστού Πατριάρχη Αλεξίου Β΄.
Μεγαλοπρεπέστατη και ιδιαίτατα εορταστική είναι η όλη ατμόσφαιρα στη ρωσική πρωτεύουσα (όπως μόνον οι Ρώσοι γνωρίσουν να εορτάζουν), ενώ έχουν αφιχθεί προς τούτο Αρχηγοί και εκπρόσωποι Αυτοκεφάλων Ορθοδόξων Εκκλησιών και άλλων Χριστιανικών Ομολογιών, εκπρόσωποι άλλων δογμάτων, αλλά κι εκπρόσωποι αρκετών κρατών.

Την Εκκλησία της Ελλάδος εκπροσωπούν ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Μελέτιος, ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος καθώς και ο Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: