e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Προσκύνημα στη Μονή του Σινά, πενήντα χρόνια μετά!

Μισόν ακριβώς αιώνα πριν ο Μητροπολίτης Ζακύνθου αφιερωνόταν και εγκαταβίωνε στην περιώνυμη Μονή της Αγίας Αικατερίνης του Όρους Σινά. Αυτή η εγκαταβίωση εορτάστηκε -ως γνωστόν- στη Ζάκυνθο επισημότατα πριν ένα μήνα.


Θεώρησε όμως υποχρέωσή του να ξαναβρεθεί στους τόπους εκείνους, τους τραχείς αλλά και αγιασμένους, μάλιστα δε κατά την εφετινή πανήγυρι της μνήμης της Αγίας Αικατερίνης, με το παλαιό ημερολόγιο που ακολουθεί η Μονή, δηλαδή στις 7 και 8 Δεκεμβρίου.

Το αναμνηστικό - προσκυνηματικό ταξίδι του Μητροπολίτη Ζακύνθου στο Σινά συνέπεσε με την επίσκεψη εκεί του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου.

Από τις κατανυκτικές στιγμές του Εσπερινού προς τιμήν της Αγίας προέρχονται οι φωτοαποτυπώσεις μας σήμερα, τις οποίες μάς έφερε ο παριστάμενος Ζακύνθιος Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Μπιάζης.



[ Εδώ υπάρχει η Λάρνακα με το ιερό Λείψανο της Αγίας Αικατερίνης. Δέος και γουνυκλισία αρμόζει ενώπιον της πανεύφημης Νύμφης του Χριστού. ]







1 σχόλιο:

Διονύσιος Ποταμίτης είπε...

Πάτερ, τὴν εὐχή!

Εὐχαριστοῦμε πολὺ γιὰ τούτη τὴν ἀνάρτηση, μέσῳ τῆς ὁποῖας βρεθήκαμε κι ἐμεῖς στὸν τόπο τῆς Ἁγίας μας!

Τὰ σεβάσματά μας στὸν Μητροπολίτη μας.

Καλὰ Χριστούγεννα!

Εὔχεσθε!