e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Ένας σημαντικός επιστήμονας ανάμεσά μας, ο Δρ Δημήτρης Μαγριπλής


Είχαμε τη εξαιρετική χαρά να φιλοξενήσουμε αυτές τις μέρες στο νησί και μάλιστα στην Ενορία μας έναν εξαίρετο επιστήμονα και λογοτέχνη με την καλή του οικογένεια, τον Δρ Δημήτρη Μαγριπλή.

Σημειωτέον ότι ο κ. Μαγριπλής από έτους σχεδόν τυγχάνει κι ένθερμος συνεργάτης αυτού εδώ του διαδικτυακού πολυπεριοδικού μας: Στον μεν Ίσκιο του Ήσκιου κρατά τη στήλη "Κριτικές αναγνώσεις" (δείτε εδώ), στα δε παραΘέματα λόγου παρουσιάζει νεότερα και παλιότερα διηγήματά του (δείτε εδώ).
Αξίζει εξάλλου ν' αναφερθεί ότι έλαβε μέρος στον Χαριστήριο Τόμο "Φιόρα Τιμής για τον Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομο Β΄Συνετό" με μια πρωτότυπη επιστημονική εργασία του, που βάζει τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων, με θέμα "Θρησκευτικός φανατισμός και τοπικές κοινωνίες στην Ελληνικό χώρο", την οποία μπορείτε ν' αναγνώσετε εδώ.


Who is Who

Ο Δημήτριος Γ. Μαγριπλής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Κοινωνική Θεολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1999 αναγορεύτηκε διδάκτορας της Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Θέμα της διδακτορικής διατριβής του είναι: "Πολιτική και θρησκεία στην κοινωνία του Βυζαντίου - Μια απόπειρα κοινωνιολογικής ανάλυσης του κινήματος των Ζηλωτών (1342-1349 μ.Χ.)".
Μετά από μια μακρά θητεία σε διάφορα πόστα του κοινωνικού βίου (π.χ. Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του Κέντρου Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης Μεσσηνίας - Κ.Α.Φ.Κ.Α. Φιλιατρών), διδάσκει τώρα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και στο ΤΕΙ Καλαμάτας.
Άρθρα του και σχόλια έχουν δημοσιευθεί σε πολλά και διάφορα επιστημονικά περιοδικά και τον ημερήσιο τύπο, όπως στα: Κοινωνική Εργασία - Επιθεώρηση Κοινωνικών Επιστημών, Βυζαντινός Δόμος, Νέα Εστία, Θρησκειολογία, Τετράδια Ψυχιατρικής, Συνάντηση, Σύναξη, Κοινωνιόγραμμα, κ.ά.
Πρωτοεμφανίστηκε στη λογοτεχνία με το ψευδώνυμο Φώτης Αδάμης και τη συλλογή διηγημάτων "Μαθήματα Κηπουρικής" από τις εκδόσεις Σοκόλη-Κουλεδάκη το 2007. Υπό έκδοσιν είναι ένα βιβλίο με νεότερα διηγήματά του μετον τίτλο "Κρυφές ενοχές" και μια ποιητική συλλογή του.

1 σχόλιο:

None είπε...

Πολύ χαιρόμαστε! Τον παρακολουθώ από καιρό εδώ στο πολυπεριοδικό! Να είναι γερός με την οικογένειά του!