e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Τιμώντας την Πάροδο του Λειψάνου του Αγίου Νικολάου από τη Ζάκυνθο














Το ανωτέρω φωτορεπορτάζ προέρχεται από τη σημερινή (μεγαλοπρεπή στην απλότητά της) εορτή στο εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου, στα Καρκαναίικα Μπανάτου. Εκεί παρετέθη η Ευχαριστιακή Τράπεζα της Ενορίας μας, καθώς η τοπική Εκκλησία τιμά σήμερα -ως γνωστόν- την Πάροδο του Λειψάνου του Αγίου από τή νοτιοδυτική Ελλάδα και το νησί μας, κατά τον πλου της μετακομιδής Του από τα Μύρα της Λυκίας στο Μπάρι της Ιταλίας (1087).

Αρκετοί συνενορίτες και φίλοι της Οικογένειας Γεωργίας χήρας Ιωάννη Καποδίστρια, ιδιοκτήτριας του ναού, συνάχτηκαν για να τιμήσουν το εκκλησιαστικό αυτό γεγονός. Θεία Λειτουργία με Αρτοκλασία και ύστερα μικρή δεξίωση στο σπίτι της Οικογένειας. Επί τη Αποδόσει μάλιστα του Πάσχα, που επίκειται, όλοι ανταλλάξαμε πάλι και πάλι το "Χριστός Ανέστη"

Φωτογραφίες: Νίκος Κεφαλληνός

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

kai tou xronou..na eimaste oloi kala!!!
o agios nikolas na dinei ygeia stis oikogeneies mas!!!!
betty...