e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Εσπερινός της Μυρτιδιώτισσας στον Μητροπολιτικό Ναό Ζακύνθου


















Το αποψινό φωτορεπορτάζ του έκτακτου συνεργάτη μας Νίκου Τ. προέρχεται από τον επίσημο Εσπερινό με Αρτοκλασία, που εψάλη πριν λίγο προς τιμήν της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, της Οποίας το ιερό εκτύπωμα αποτελεί την εφέστια Εικόνα του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου των Ξένων Ζακύνθου.

Για όλα είχαν άψογα φροντίσει ο ευγενέστατος Εφημέριος Πρωτοπρεσβύτερος Παναγιώτης Σπουργίτης και ο Διάκονος Κωνσταντίνος Κόκλας με τους καλούς συνεργάτες τους, ενώ συμμετείχε ικανό εκκλησίασμα, τιμώντας την Παναγία Μητέρα, με την ευκαιρία της εύρεσης της ομώνυμης Εικόνας Της στο νησί των Κυθήρων.

Προσκεκλημένος ήταν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεώς μας π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ο οποίος, κηρύσσοντας τον Θείο Λόγο, αναφέρθηκε στην βαθιά αγάπη, που τρέφει ο λαός μας προς την Θεομήτορα. "Αποτελεί" είπε "την πρεσβεία ημών των αδύνατων και απαρηγόρητων στη Χώρα του Ουρανού. Δι' Αυτής τα ανθρώπινα ζητούμενα φθάνουν ευμενώς στον Θρόνο της Θείας Μεγαλειότητας και ο Χορηγός της Ζωής παρέχει ό,τι συμφέρει την ψυχή μας και την πνευματική υγεία μας. Η Παναγία υπήρξε άνθρωπος, ένας από εμάς, αλλά, με το να εγκοσμιώσει τον Ουρανό, έχουμε πλέον αποκτήσει κι εμείς οι γήινοι το εξαιρετικό δικαίωμα, να γινόμαστε ουράνιοι ή μάλλον να ξαναποκτούμε την υιϊκή θέση μας, τη απωλεσμένη με την αρχαία εκείνη Πτώση".

Δεν υπάρχουν σχόλια: