e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Η λιτανεία του Λειψάνου του Οσίου Ιωσήφ στο Γαϊτάνι Ζακύνθου














Με κάθε δυνατή επισημότητα πραγματοποιήθηκε απόψε στη γραφική κωμόπολη του Γαϊτανίου η λιτάνευση του ιερού Λειψάνου του Οσίου Ιωσήφ του Κρητός, εκ μεταθέσεως -κατά παράδοσιν- από την εορτή της Μετακομιδής Του από την Κρήτη στην Ζάκυνθο (29η Αυγούστου).  Τον απουσιάζοντα στην Πάτμο (για τη Συναυλία "Ιερατική Ποίηση και Μουσική") Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Χρυσόστομο εκπροσώπησαν ο Μητροπολίτης Θηβαΐδος κ. Πορφύριος και ο Επίσκοπος Φωτικής κ. Διονύσιος, ο οποίος μάλιστα χοροστάτησε στην Παράκληση προς τον Όσιο, που προηγήθηκε της Λιτανείας.

Η συμμετοχή του λαού ήταν μεγάλη, με επικεφαλής τις τοπικές Αρχές. Παρέστησαν ο Βουλευτής Ζακύνθου κ. Δημήτρης Βαρβαρίγος, ο Δήμαρχος Αρκαδίων κ. Στέλιος Μποζίκης, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ζακυνθίων, ενώ τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Ζακυνθίων.

Φωτορεπορτάζ: Νίκος Κεφαλληνός

Δεν υπάρχουν σχόλια: