e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Χριστούγεννα στο Maputo της Μοζαμβίκης


Πριν λίγη ώρα και με 42 βαθμούς Κελσίου ολοκληρώθηκε στο Maputo της Μοζαμβίκης η Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία! Οι λιγοστοί πιστοί, που πληροφορήθηκαν για την Ευχαριστιακή Σύναξη που θα γινόταν, κατακλύστηκαν ήδη από το υπερούσιο Φως του Σαρκωμένου Λόγου και μετέλαβαν της Χάριτος του Ουρανού!


Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης, ο Ζακύνθιος, βρίσκεται από ημερών στην έδρα του (παρότι η επίσημη ενθρόνισή του θα πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουαρίου 2011) κι έσπευσε να οργανώσει τη μεγάλη Εορτή της Θείας Γέννας.  


Αμέσως μετά, ως γνήσιος Ζακυνθινός ο κ. Ιωάννης, στο Επισκοπείο, έκοψε την πατροπαράδοτη "Χριστοπαραμονιάτικη Κουλούρα"


Έχοντας πάντα κατά νου το δίστιχο ενός άλλου Ζακυνθίου, του ποιητή Γιάννη Τσακασιάνου,

"Πού αλλού σε κόβουν με χαρές, με σμπάρα και με ούρρα,
χριστοπαραμονιάτικη του τόπου μου Κουλούρα;",

έκαμε το παν, ώστε να μεταλαμπαδεύσει την τζαντιώτικη αίσθηση των Χριστουγέννων, εκεί στη νοτιοανατολική Αφρική, στη μακρινή γη της Μοζαμβίκης, όπου τον έταξε η των Αλεξανδρέων Εκκλησία να κηρύξει το Ευαγγέλιο!

Το Νυχθημερόν εύχεται σε όσους μάς παρακολουθούν από το Maputo και σε όσους εργάζονται ιεραποστολικά εκεί, να έχουν δύναμη, το δε έργο τους να τελεσφορήσει, όπως το έχουν σχεδιάσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: