e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Μια επιπλέον Παντοχαρά εν Ζακύνθω


Ενώ η Εκκλησία μας τιμά σήμερα το Γενέσιο της Θεομήτορος, εμείς στο Εικονοστάσιο του Νυχθημερόν αναρτάμε για προσκύνηση από τους διαδικτυακούς φίλους μας μια νέα εικόνα, μεγάλων διαστάσεων, που αποτυπώσαμε φωτογραφικά απόψε, στο Καθολικό της Μονής Ελευθερωτρίας Λαγοπόδου Ζακύνθου.

Πρόκειται για μιαν επιπλέον Παντοχαρά! Ο Κτήτορας και Γέροντας του εν λόγω Ησυχαστηρίου Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Γκέλμπεσης, 98 χρόνων φέτος, όπως μάς δήλωσε απόψε, ήθελε πολύ να ιστορηθεί μια Παντοχαρά στο καθίδρυμά του, δεδομένου ότι ο ίδιος είναι αδελφός της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου, όπου θησαυρίζεται η πρωτότυπη Παντοχαρά, την οποίαν ευλαβείται εκ νεότητός του από βάθους ψυχής! Θαυμάζει μάλιστα, πόσο μοιάζει ετούτη η νέα Παντοχαρά στην Στροφαδινή!

1 σχόλιο:

Βυτιναιος είπε...

Στις 8 Σεπτεμβρίου εορτάζει και η Παναγιά η Γιάτρισσα. Μία καλημέρα λοιπόν και από το νοσοκομείο ΚΑΤ.