Ιδιοκτήτης: π. Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου της Ι. Μ. Ζακύνθου. Είναι e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου. Οι κ.κ. δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα μόνο σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, κατόπιν συνεννοήσεως και πάντως με αναφορά του συγκεκριμένου συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011

Στην Κοπή της Κουλούρας του Πολιτιστικού Σωματείου "Υακίνθη"


Πανηγυρική ήταν η αποψινή βραδιά στο νέο στέκι του Πολιτιστικού Σωματείου "Υακίνθη", στον 1ο όροφο του Γυμνασίου Βανάτου, κατά την κοπή της πατροπαράδοτης Κουλούρας τους. Πλήθος επισήμων κατέφθασαν να συμμετάσχουν στην χαρά του Σωματείου και ν' ανταλλάξουν ευχές με τον δραστηριότατο Πρόεδρό του εκπαιδευτικό και δάσκαλο Χορού Νίκο Αρβανιτάκη.

Προσλαλιά έκαμε ο Δήμαρχος Ζακυνθίων Στέλιος Μποζίκης, όπως και ο Εφημέριός μας και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Ζ. π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ο οποίος έκοψε και την Κουλούρα, μεταχειριζόμενος το κρασί και το λάδι, σύμφωνα με την επιταγή της τοπικής παράδοσης. Και οι δύο ομιλητές μίλησαν με επαινετικά λόγια για την προσπάθεια  του Νίκου Αρβανιτάκη και των παιδιών του Σωματείου.

Ακολούθως ακούστηκαν ζακυνθινά τραγούδια από λαϊκούς οργανοπαίχτες και τραγουδιστές, ενώ τα παιδιά χόρεψαν με ιδιαίτερη χάρη και καταχειροκροτήθηκαν.

 Φωτογραφίες: Κική Ξανθάκη και Νίκος Αρβανιτάκης

Χριστουγεννιάτικη ερημία