e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Ακούγοντας τον Εξάψαλμο στον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Maputo






Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν πριν λίγες ημέρες από την αναχώρησή μου από τη Μοζαμβίκη, όπου για ένα μήνα διακόνησα στην Ορθόδοξη Επισκοπή της μακρινής αυτής χώρας, με την ολόθυμη μάλιστα πρόσκληση του οικείου Επισκόπου κ. Ιωάννη, του και αρχαίου φίλου μου. 

Ανασκαλεύοντας σήμερα, λοιπόν, το ηλεκτρονικό φωτολεύκωμά μου από το μακρινό εκείνο ταξίδι, βρήκα αφενός μεν τα ανωτέρω στιγμιότυπα από τον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό των Ταξιαρχών, της Κυριακής 22ας Ιανουαρίου 2012, αφετέρου δε ένα μικρό -μικρότερο του ενός λεπτού- αδημοσίευτο βίντεο (που παράπεσε) από την ανάγνωση του Εξάψαλμου κατ' εκείνη την εντελώς καυτή / μεσοκαλοκαιριάτικη Κυριακή στην πρωτεύουσα της Μοζαμβίκης. 

Ησυχία και μοναξιά "συν πάσι τοις αγίοις", δίπλα στον Ινδικό Ωκεανό, ο οποίος είχε πέσει σε θερινή ραστώνη κι αυτός! Ο Ψάλτης του Ναού, ο κ. Βασίλης Σπανούδης (ένας ευγενέστατος Άνθρωπος, με άλφα κεφαλαίο) αναγιγνώσκει σεμνοπρεπώς τους υπέροχους στίχους του Προφητάνακτος Δαβίδ! Η ψυχή ανατάσσεται, η οδός άνω, κάτω, μία, κατά τον Ηράκλειτο!!!

π. Π. Καποδίστριας [κείμενο, φωτογραφίες, video]



Δεν υπάρχουν σχόλια: