e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Νέος Ηγούμενος της Μονής Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στη Λαγκάδα Ζακύνθου ο Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Βόγιας

Γράφει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας



Από σήμερα, με απόφαση που υπέγραψε απόψε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, νέος Ηγούμενος της περιώνυμης Μονής Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στην Λαγκάδα Ζακύνθου είναι ο Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Βόγιας, ο οποίος, από την πρώτη κιόλας ημέρα της εγκαταβιώσεώς του στην Μονή, επέδειξε αφοσίωση τόσο στον τόπο της Μετανοίας του, όσο και την παρακείμενη Ενορία του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Χαρτάτων, όπου ήδη εφημερεύει. 

Ο σημερινός διορισμός του π. Γαβριήλ έρχεται σε συνέχεια της πριν από μερικές ημέρες παραίτησης του γέροντος Ηγουμένου Αρχιμανδρίτου Θεοφίλου Παυλάτου, ο οποίος θεώρησε ότι δεν μπορεί πλέον να αποδώσει, όσο παλαιότερα, καθώς τα πολλαπλά έργα αποκατάστασης των κτιρίων της Μονής χρειάζονται νέο άνθρωπο, ώστε ν' αναλαμβάνει πολλές και αλλεπάλληλες ευθύνες. Ο π. Θεόφιλος, σεβαστός και αγαπητός κατά πάντα, θα παραμείνει στα λειτουργικά και μοναστικά διακονήματά του απερίσπαστος!  

Από την θέση αυτήν ευχόμαστε στον νεοδιορισθέντα Ηγούμενο να έχει ψυχοσωματική υγεία και φωτισμό εξ ουρανού, ώστε να δικαιώσει τις χρηστές ελπίδες των προϊσταμένων του και των Ζακυνθινών, η δε Μονή του Προδρόμου, επί των ημερών του, να δει ένδοξες ημέρες, σε διαρκή και αγαστή συνεργασία και με τα άλλα δύο μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, δηλαδή τον Μεγάλο Οικονόμο Διονύσιο Σκιαδόπουλο (Εφημέριο Κατασταρίου) και τον Μεγάλο Οικονόμο Ελευθέριο Πόθο (Εφημέριο Άνω Γερακαρίου).


[Φωτογραφίες για λογαριασμό του Νυχθημερόν: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]

13 σχόλια:

π. Χρυσόστομος Καραγκούνης - Λιβύη είπε...

Άξιος, καλή δύναμη!

Ντίνος Κωστάκης είπε...

Άξιος!

Ανώνυμος είπε...

"τάχ᾽ αὔριον ἔσσετ᾽ ἄμεινον ἐλπίδες ἐν ζωοῖσιν, ἀνέλπιστοι δὲ θανόντες" AΞΙΟΣ!

P. Kapodistrias είπε...

Προς τους αναγνώστες μας:

Καθετί ανώνυμο φθάνει ως σχόλιο ή και ως ευχή, ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ!!!

π.Παναγιώτης Φωτεινόπουλος είπε...

ΑΞΙΟΣ , ΠΑΝΑΞΙΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΑ ΧΑΡΤΑΤΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΔΕΡΦΟΣ Π. ΓΑΒΡΙΗΛ ΒΟΓΙΑΣ .
ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ Ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΔΙΑ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΟΥ ΜΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ , ΣΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΗ ΧΑΡΗ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ Η ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙΖΕΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΤΗ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ , ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΩΣ .

π.Παναγιώτης Φωτεινόπουλος είπε...

Πολυχρόνιον ποιήσαι Κύριος ο Θεός τον πανοσιολογιώτατον άγιον καθηγούμενον και πατέρα ημών Κύριον Κύριον Γαβριήλ , Κύριε φύλλατε αυτόν εις πολλά έτη

Γιάννης Κλάδης είπε...

Άξιος να είναι!

Βαλάντης Δρογγίτης είπε...

AΞΙΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ Κ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ.

Αλέξης Ρένεσης είπε...

ΑΞΙΟΣ!!!

Μαρίνα Γιατρά είπε...

Tον αγαπάμε πολύ! ΑΞΙΟΣ!

Κωστας Χουλιαράς είπε...

Αξιος και καλη δυναμη στα καθηκοντα του !!

Spyros Papageorgiou είπε...

To Πνεύμα το Αγαθόν, οδηγήσει αυτόν εν γη ευθεία!

paul είπε...

ΕΥΧΩΜΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΓΑΒΡΙΗΛ ΠΑΝΤΑ ΑΞΙΟΣ, ΜΕ ΑΓΑΠΗ, ΥΠΟΜΟΝΗ, ΜΕΘΟΔΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΨΕΓΑΔΙΑΣΤΟΣ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΒΟΥΓΙΑΤΟ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΤΟΥ, ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΓΚΗ. ΕΥΧΩΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΕΤΣΙ!