Ιδιοκτήτης: π. Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου της Ι. Μ. Ζακύνθου. Είναι e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου. Οι κ.κ. δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα μόνο σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, κατόπιν συνεννοήσεως και πάντως με αναφορά του συγκεκριμένου συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

Ο Εσπερινός τής Υπαπαντής στον εορτάζοντα ναό τής Φανερωμένης πόλεως Ζακύνθου
Ολοκληρώθηκε πριν λίγο ο πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή τής Υπαπαντής τού Κυρίου, στον περικαλλέστατο και ιστορικό ναό τής Φανερωμένης πόλεως Ζακύνθου, χοροστατούντος τού Σεβ. Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, τού οικείου Μητροπολίτου κ. Διονυσίου Δ΄ απουσιάζοντος στην πανήγυρι τού Γυθείου, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως τού Σεβ. Μητροπολίτου Μάνης. 

Ο ναός, χρυσοπεποικιλμένος απέρρεε το μεγαλείο τής εκκλησιαστικής τέχνης των Επτανησίων και μάλιστα των Ζακυνθινών. Για όλα είχε φροντίσει ο ρέκτης Εφημέριος Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Μπιάζης, ο και Ιεροκήρυκας τής Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. 

Τον θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοπρεσβύτερος τού Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Ζ., ενώ έψαλε χορός ιεροψαλτών κατά το ζακύνθιο μουσικό ύφος, υπό την διεύθυνση τού μουσικού Αντωνίου Κλάδη.

Φωτογραφίες: Άγγελος Αγαλιανός