e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Ο Επιτάφιος της Παναγίας στο Αμμάν της Ιορδανίας ενόψει 15αύγουστου / جناز وتقاريظ والدة الإله الكلية القداسة

Απόψε, από το Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου στον Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής 
Χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Πέλλας κ. Φιλούμενος, ενώ συγχοροστάτησε ο οικείος Μητροπολίτης Φιλαδεφείας κ. Βενέδικτος 

جناز وتقاريظ والدة الإله
المتروبوليت فينذكتوس ورئيس الأساقفة فيلومينوس
الأثنين 25 أب 2014
كنيسة دخول السيد إلى الهيكل للروم الأرثوذكس - الصويفية
تصوير : مارك بطرس ميشيل جنحو
عمان - الأردن


















































Με κατάνυξη και συγκίνηση έψαλαν απόψε τα Εγκώμια της Θεοτόκου στην Ι. Μητρόπολη Φιλαδελφείας, στο Αμμάν της Ιορδανίας. Συγκεκριμένα, κατά το ιεροσολυμίτικο τυπικό, έγινε η κάθοδος του Θεομητορικού σώματος από το Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου στον Καθεδρικό Ναό της Υπαπαντής του Σωτήρος.

Της πομπής προηγείτο φιλαρμονική και άγημα των προσκόπων, ενώ ακολουθούσαν οι ιερόπαιδες, κορίτσια-μυροφόρες και ο ιερός κλήρος με επικεφαλής τον Θεοφ. Επίσκοπο Πέλλης κ. Φιλούμενο, προσκληθείς υπό του επιχωρίου Μητροπολίτη Φιλαδελφείας κου Βενέδικτου.

Μετά την άφιξη της πομπής στον Ι. Ναό και την Ακολουθία του Όρθρου, κλήρος και λαός έψαλε τα Εγκώμια προς τιμήν της Παναγίας, ενώπιον του ανθοστόλιστου Ιερού Επιταφίου Της.

Στο τέλος της όλης τελετής ο Σεβ. κ. Βενέδικτος μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες της Α.Θ.Μ. του Πατρός και Πατριάρχου κου κου Θεοφίλου, όπως η ζωή όλων είναι παναγιοσκέπαστη και πολυχρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: