e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών για την αποκατάσταση του Καστρομονάστηρου των Στροφάδων Νήσων


Τα Στροφάδια και το ομώνυμο Καστρομονάστηρο αποτελούν μνημεία για την Ορθοδοξία, για την Ελληνική Ιστορία, για την Oικολογία. Από τα αρχαία χρόνια οι προγονικοί μύθοι τα αγκάλιασαν και τα βάφτισαν. Από τότε, σε κάθε σημαντική περίοδο της Ζακυνθινής και εν γένει Ελληνικής Iστορίας, έχουν να αφηγηθούν τα δικά τους βάσανα και τις δικές τους ευλογίες. Επιλέχτηκαν από τον Άγιο Διονύσιο, ως σκαλοπάτι επικοινωνίας με τον Ουρανό. Επιλέχτηκαν από τους εκάστοτε κυρίαρχους των θαλασσών μας, ως στρατηγικό μέρος επί του αχανούς νοτίου Ιονίου. Παρ' όλες τις δοκιμασίες και καταστροφές που υπέστησαν, κατάφεραν, κουβαλώντας στις πλάτες τους το Καστρομονάστηρο, τον τάφο του Αγίου, τις εκκλησίες και τον φάρο τους, να επιβιώσουν μέχρι την εποχή μας. 

Είναι ποτέ δυνατόν να αφήσουμε, εν έτει 2014, αυτό το μοναδικό μνημείο, που επιβίωσε των Αγαρηνών και των σεισμών, παρατημένο και ξεχασμένο να καταρρεύσει; Πώς θα αφηγηθούμε τους αρχαίους μύθους και την σύγχρονη ιστορία μας, με τα Στροφάδια παρατημένα και ξεχασμένα; Τα αρχαία, πανέμορφα και ευλογημένα Στροφάδια αξίζουν την προσοχή μας, γιατί αποτελούν κομμάτι τη ψυχή μας αλλά και κομμάτι της Ελληνικής Ιστορίας, της Ορθοδοξίας, του Πολιτισμού, της Οικολογίας. 

Με τη σύμφωνη γνώμη του Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄ και σε συνεργασία με τον Σεβ. Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, η Grek Gid ετοίμασε το strofadia.com, ώστε να συγκεντρωθούν χιλιάδες ηλεκτρονικές υπογραφές, οι οποίες θα πιέσουν την υπνώττουσα Πολιτεία, να αναλάβει τις ευθύνες της και να χρηματοδοτήσει επιτέλους τα έργα αποκατάστασης της παλαίφατης και περιώνυμης Μονής των Στροφάδων Νήσων.

Τι θα κάνετε εσείς;;; Θα συμβάλετε υπογράφοντας;;; Κλικάρετε, λοιπόν, ΕΔΩ!


Δεν υπάρχουν σχόλια: