e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Τιμήθηκε με Αγρυπνία η Παναγία η Κιτρινοπετρίτισσα στο Marrickville του Σίδνεϊ

Ανταπόκριση από Αυστραλία: π. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΟΖΙΚΗΣ, ο Ζακύνθιος, ο οποίος μάλιστα εξηγεί περί τίνος πρόκειται! 

Στέλνω μερικές φωτοστιγμές από την Ιερά Αγρυπνία, η οποία τελείται για τη Χάρη της Υπερευλογημένης Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας της Κιτρινοπετρίτισσας, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μιλητουπόλεως κ. Ιακώβου. Φιλοξενούμε την Ιερά Εικόνα στην Ενορία μας για δέκα ημέρες κι έχει τεθεί σε προσκύνημα.

Η Ιερά Εικόνα Της φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου του Springwood, περίπου 80 χιλιόμετρα από το Σίδνεϊ. Δυστυχώς, από τις πυρκαγιές του περασμένου Οκτωβρίου η Μονή υπέστη μεγάλες ζημιές, με αποτέλεσμα να μην μπορεί τώρα να λειτουργεί μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές. Ως εκ θαύματος το Καθολικό της Μονής και το Αρχονταρίκι δεν έπαθαν τίποτε. Σημειωτέον ότι το όνομα "Κιτρινοπετρίτισσα" το έχει λάβει, διότι η Μονή ευρίσκεται στην περιοχή με το όνομα Κίτρινη Πέτρα (Yellow Rock) στα Γαλάζια Βουνά (Blue Mountains). Η Σύναξή Της εορτάζεται στην τοπική Εκκλησία μας κάθε 4η Οκτωβρίου.














Δεν υπάρχουν σχόλια: