e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Συναυλία της Παλαιάς Φιλαρμονικής της Κέρκυρας

Μεσημέρι 12ης Δεκεμβρίου 2014, στην Κέρκυρα
Φωτο-ανταπόκριση: π. Δημήτριος Κοσκινάς 


















Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε τον χώρο όπου βρίσκεται η παλαιά Φιλαρμονική Κέρκυρας, η οποία έχει ως προστάτη άγιο και στο όνομά της τον άγιο Σπυρίδωνα. 

Ο Πατριάρχης ξεναγήθηκε από τον πρόεδρο της Φιλαρμονικής κ. Ιωάννη Γραμματικό στο μουσείο της Φιλαρμονικής και στη συνέχεια παρακολούθησε την καθιερωμένη συναυλία που έδωσε η Φιλαρμονική με την ευκαιρία της μνήμης του αγίου Σπυρίδωνα, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Σπυρίδωνα Προσωπάρη. 

Ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής κ. Ιωάννης Γραμματικός προσφώνησε τον κ. Βαρθολομαίο και τον ανακήρυξε επίτιμο εταίρο της Φιλαρμονικής. Στη συνέχεια, ο Οικουμενικός Πατριάρχης επεσήμανε τη χαρά του που βλέπει τους ανθρώπους να υμνούν τον Θεό με ποικίλα μέσα, πάντοτε μέσα από την τέχνη της μουσικής και της αρμονίας και το ότι είναι σπουδαίο ένας τόπος εκτός από τις φυσικές ομορφιές να παράγει πολιτισμό και να έχει τόσους ανθρώπους που να βιώνουν και την πνευματική ομορφιά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: