e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Θεοφάνια 2015 στη Μεγάλη Παναγιά Μυκόνου
































Το πρωί της 6ης Ιανουαρίου 2015, με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη, παρουσία πλήθους πιστών, και των τα πρώτα φερόντων κ.κ. Δημάρχου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, του Διοικητή της 6ης ΜΣΕΠ, του Λιμενάρχη, του Διοικητή της Αστυνομίας της υποψηφίας Βουλετού της Ν.Δ. παρά την ασταμάτητη βροχή και το πολικό ψύχος εορτάστηκαν και φέτος τα Θεία Επιφάνεια. 

Το πρωί τελέσθηκε η Θ. Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς από τον Πρωτοπρεσβύτερο Πέτρο Μαραγκό -όπως βεβαίως και στους άλλους Ενοριακούς Ναούς- και ύστερα τελέσθηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. Στην συνέχεια τελέσθηκε ο Μ. Αγιασμός, κατά το έθος, στην περιοχή Τρία Πηγάδια και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσα, ενώ αμέσως μετά στο Δημαρχειακό Κατάστημα ευλογήθηκε η Αγιοβασιλειόπιτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: