e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Β΄ Χαιρετισμοί 2015 στη Φανερωμένη Μπανάτου [+ενδεικτικό video]











































Παρά την διαρκή βροχόπτωση, ευάριθμοι ενορίτες μας προσήλθαν απόψε στον Ναό της Φανερωμένης μας, εδώ στο Μπανάτο, για να τιμήσουν για μιαν ακόμη φορά την Θεομήτορα, απευθύνοντάς Της την Β΄ στάση των Χαιρετισμών! 

Εκτός από τον οικείο Εφημέριο, έλαβε μέρος στην Ακολουθία ο Ιερομόναχος Πορφύριος Γουσέτης - νέος Εφημέριος Χουρχουλιδίου και Κουκουναρίας, ενώ έψαλαν οι ιεροψάλτες της Ενορίας μας κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας, Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης και Σπυρίδων Σαρατσέλος. 

Στην σύντομη ομιλία του ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας αναφέρθηκε στην εκδοχή της Παναγίας ως πηγής της ανακουφιστικής ελπίδας των ανθρώπων για την όντως ζωή, επειδή ακριβώς η Κυρία Θεοτόκος υπήρξε, είναι και θα παραμείνει ζωοδόχος πηγή για χάρη του ανθρώπινου γένους, το οποίο πλέον δεν οδηγείται στο βάραθρο της απώλειας, αλλά στην ουράνια ασφάλεια τής θείας θαλπωρής!

Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας

Δεν υπάρχουν σχόλια: