e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Δ΄ Χαιρετισμοί 2015 στον Ναό του Αγίου Γεωργίου Παπάγου με τον Μητροπολίτη Δωδώνης

Αποκλειστική ανταπόκριση: Κωνσταντίνος Φιλιππακόπουλος








Την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παπάγου πραγματοποιήθηκε η Ακολουθία των Δ’ Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου. Η παρουσία του Σεβασμιωτάτου ήταν ιδιαίτερα σημαντική για την Ενορία του Αγίου Γεωργίου, καθότι εκείνος θεμελίωσε το Ναό πριν από 24 χρόνια στις 17 Νοεμβρίου 1991.

Στην ομιλία προς τους εκατοντάδες ενορίτες, που είχαν γεμίσει το Ναό, ο Σεβ. κ. Χρυσόστομος μίλησε για την σημασία που έχει η Παναγία στη ζωή μας, αλλά και τι σημαίνει για την εποχή μας να είμαστε κοντά στη Παναγία και το θέλημά της. Τέλος δεν μπορούσε να μην αναφερθεί στο γεγονός του ερχομού του μετά από 24 χρόνια στο Ναό, που θεμελίωσε ο ίδιος. Επαίνεσε, εξάλλου, το μεγάλο έργο που έχει γίνει από τους Ιερείς του Ναού με τον οβολό των ενοριτών.

Ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Γιαννιός, αφού μίλησε για το μεγάλο έργο που έχει επιτελέσει και επιτελεί ακόμη ο Σεβασμιώτατος στην Ζάκυνθο, αλλά και στην Εκκλησία της Ελλάδος, τον ευχαρίστησε για την παρουσία του στο Ναό και τον κάλεσε να ξαναέρθει για να χοροστατήσει σε Θεία Λειτουργία.

Παρόντες στην Ακολουθία ήταν ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο π. Υπουργός Υγείας και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής Χρήστος Κίττας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: