e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Δ΄ Χαιρετισμοί 2015 στη Φανερωμένη Μπανάτου [+ ενδεικτικό video]

Βράδυ Παρασκευής, 20ής Μαρτίου 2015 στον Ναό της Φανερωμένης 































Απόψε η εκκλησιαστική σύναξή μας ήταν στον Ναό της Φανερωμένης, εδώ στο Μπανάτο, για την Δ΄ στάση των Χαιρετισμών προς την Παναγία μας!

Εκτός από τον οικείο Εφημέριο, βρέθηκαν κοντά μας οι Ιερομόναχοι Νικόδημος Κεφαλληνός (Εφημέριος Μπόχαλης) και Πορφύριος Γουσέτης (Εφημέριος Χουρχουλιδίου και Κουκουναρίας). Όλοι μαζί απηύθυναν τα "Χαίρε" προς την Θεοτόκο! Το Ψαλτήρι τίμησε -εκτός από τους δικούς μας ιεροψάλτες, που παραχώρησαν ευγενώς τα πρωτεία- ο κ. Παύλος Αγγελής, ιεροψάλτης και αστυνομικός. Από κοινού έτερψαν το εκκλησίασμα με την μελωδική απόδοση των ψαλμάτων.

Στην ομιλία του ο Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η κοινή Μητέρα του Θεού και της Ανθρωπότητας μεσιτεύει - πρεσβεύει στον Υιό Της για χάρη μας. Ας τονισθεί εδώ με έμφαση η λέξη "Χάρις", διότι η σωτηρία μας εντέλει δεν είναι τόσο κατάκτηση προσωπική μας, αλλά η Χάρη του Θεού επισφραγίζει τους δικούς μας αγώνες. Έτσι, λοιπόν, αξιωνόμαστε να κοινωνούμε του Σώματος και του Αίματος του αυτοπροσφερομένου Θείου Λόγου, ο οποίος σαρκώθηκε μέσω της Παρθένου Μαρίας, με απώτερο στόχο την διέξοδο όλων μας από τον εωσφορικό λαβύρινθο της Απώλειας, τον οποίον εμείς οι ίδιοι προξενούμε». Τέλος, ευχαρίστησε τους δύο Πατέρες για την φιλική και αυθόρμητη παρουσία τους στον Ναό μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: