e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων για τους μαθητές της περιφέρειας Μπανάτου

Πρωί Παρασκευής προ των Βαΐων, στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου 
Φωτογραφίες: Γιάννης Κλάδης 
































Με αθώες παιδιάστικες φωνές πλημμύρισε σήμερα το πρωί ο Ναός της Φανερωμένης μας, εδώ στο Μπανάτο της Ζακύνθου, κατά τον εκκλησιασμό των μαθητών των εκπαιδευτηρίων της περιοχής μας, ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα. 

Συλλειτούργησαν ο Μέγας Οικονόμος Νικόλαος Βόσσος, γείτονας Εφημέριος του Αγκερυκού και ο οικείος Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας. Πλήθος παιδιών μετέλεβαν των Αχράντων Μυστηρίων, ο δε Εφημέριος νωρίτερα εξήγησε την αναγκαιότητα της Κοινωνίας με τον Θεό, ο Οποίος από υπερβάλλουσα αγαθότητα και αγάπη προς τα πλάσματά Του, θυσίασε τον εαυτό Του μέχρι Σταυρού και Θανάτου κι έτσι κατατροπώθηκε κάθε θανατικό κεντρί στον αιώνα. Ευχήθηκε μάλιστα σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς να έχουν υγεία, ώστε όλοι μας να βιώνουμε το σταυροαναστάσιμο Πάσχα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: