e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Στον Ναό Αγίου Βασιλείου οδού Μετσόβου Αθήνας για την Κυριακή των Μυροφόρων

Ανταπόκριση: Κωνσταντίνος Φιλιππακόπουλος 








Σήμερα, Κυριακή των Μυροφόρων, 26 Απριλίου 2015, στον ιστορικό και περικαλλή Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου οδού Μετσόβου, στην Αθήνα, κατά τη Θεία Λειτουργία λειτούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαραθώνος κ. Μελίτων. Την ημέρα αυτήν η ενορία του Αγίου Βασιλείου την είχε αφιερώσει σε όλους τους εθελοντές και εθελόντριες του φιλανθρωπικού και εν γένει του ποιμαντικού έργου της ενορίας. 

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και αναστάσιμης χαράς ο Σεβ. Μαραθώνος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε το Θείο Λόγο. Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την σημασία των Μυροφόρων και τον συμβολισμό τους στην Ορθόδοξη Θεολογία. Επίσης έμεινε στη φράση Μη φοβείσθε, που είπε ο Αναστάς Κύριος στις Μυροφόρες και στους Μαθητές. Τόνισε ο κ. Μελίτων ότι ως Χριστιανοί δεν πρέπει να φοβόμαστε τίποτε, διότι ο Θεός είναι πάντα δίπλα μας, ακόμη και το φοβερό μυστήριο του θανάτου ο Χριστός το κατέλυσε με την Ανάσταση του. Τέλος, αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν λαϊκοί συνεργάτες στους ναούς και στις ενορίες. 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο προϊστάμενος του Ναού Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Δημόπουλος είχε ετοιμάσει μία εκδήλωση, για να τιμήσει όλους εκείνους που προσφέρουν από το χρόνο τους και τον κόπο τους στην ενορία. Στην εκδήλωση ο Σεβ. κ. Μελίτων αναφέρθηκε στην επίσκεψη του στην Αρμενία ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Ο π. Χριστοφόρος στην ομιλία του μίλησε για την τιμή της γυναίκας από την Εκκλησία μες από το γεγονός των Μυροφόρων και στο πόσο είναι αναγκαία η παρουσία των λαϊκών στο έργο της ενορίας. Για τους τιμώμενους υπήρχε ένα πλούσιο κέρασμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: