e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Χειροτονία νέου Κληρικού της Ζακύνθου στο χωριό Φαγιάς (17.7.2015)


Μια επιπλέον χειροτονία κληρικού θα τελεσθεί στη Ζάκυνθο, το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής, 17ης Ιουλίου 2015. Με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, στο χωριό Φαγιάς, στη Ρίζα της Ζακύνθου, κατά την Ευχαριστιακή Σύναξη τού εκεί περικαλλούς Ναού της Αγίας Μαρίνης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄ θα χειροτονήσει στον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης, αυτόν του Διακόνου, τον 47χρονο Ιωάννη Ρένεση, ιδιοκτήτη κινητού βουλκανιζατέρ

Ο υποψήφιος Κληρικός είναι γέννημα, θρέμμα και μόνιμος κάτοικος του χωριού Φαγιάς, έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Θα ανήκει στους αμίσθους Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου και είναι προς τιμήν του ότι σε καιρούς δυσχειμέρους αξιοποίησε την ασίγαστη κλίση του προς την Ιερωσύνη, προτιθέμενος εν καιρώ να αναλάβει εφημεριακά καθήκοντα στην ήδη κενή θέση Ιερέα του γενέθλιου χωριού του! Ευχόμαστε, καθώς θα ενεργοποιήσει την παιδιόθεν Κλίση του προς ιερό Θυσιαστήριο, να καταστεί πανάξιος και της θείας Κλήσης! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: