e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Ο Εσπερινός στο Γαϊτάνι Ζακύνθου για την μετακομιδή από τον Χάνδακα του Λειψάνου του οσίου Ιωσήφ του Σαμάκου (1669)


Εσπέρας 28ης Αυγούστου 2015, στον κεντρικό Ναό της κωμοπόλεως Γαϊτανίου Ζακύνθου, αυτόν της Θείας Μεταμορφώσεως, όπου θησαυρίζεται το Λείψανο του Οσίου Ιωσήφ του Κρητός. Σημειωτέον ότι το Λείψανο μετακομίστηκε στο νησί μας από Κρήτες πρόσφυγες, το 1669, αμέσως μετά την πτώση του Χάνδακα. 
          Μετά την άφιξη του Σεβ. Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, έγινε -κατά τα ειθισμένα- η έξοδος του Λειψάνου από το ιερό Βήμα στον κυρίως Ναό, η περιφορά Του τρις εντός του ναού, η εναπόθεσή Του ορθίου στη νότιο πύλη του Ιερού Βήματος και  η δέηση ενώπιόν Του. Ακολούθησε ο επίσημος Εσπερινός. Ομίλησε επίκαιρα ο Σεβ. Δωδώνης. 
          Στην αυριανή Ευχαριστιακή Σύναξη θα λειτουργήσει ο οικείος Μητροπολίτης Σεβ. Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄.
Φωτογραφίες: Χάρης Ρέντζος










































Δεν υπάρχουν σχόλια: