e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Προσκύνημα στην πανηγυρίζουσα Μονή της Αγίας Ζώνης Βλαμαρής Σάμου






























Με μοναστική τάξη και κάθε ιεροπρέπεια εόρτασε η ιστορική Μονή της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου. Στις 30 και 31 Αυγούστου 2015 πλήθος κόσμου προσήλθε να ασπαστεί την θαυματουργή Εικόνα της Θεοτόκου και να αποθέσει σε Αυτήν τις προσευχές του. 

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό και την θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Καθηγούμενος της Μονής Μεγάλης Παναγιάς Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος, εκ προσώπου του Σεβ. Μητροπολίτου Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου, ο οποίος βρισκόταν στην εν Φαναρίω Σύναξη των Ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου. Το βράδυ της ίδιας ημέρας τελέστηκε μεθέορτος Εσπερινός και τα Κτητορικά Μνημόσυνα, ενώ στη συνέχεια λιτανεύτηκε η θαυματουργή Εικόνας της Παναγίας σε όλη την περιοχή της Βλαμαρής, Η λιτανεία διήρκεσε 1 1/2 ώρες, ακολουθούμενη από πλήθος πιστών και επέστρεψε ξανά στη Μονή Της, όπου τελέστηκε η Ακολουθία του Αγιασμού. 

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η εν λόγω Μονή της Αγίας Ζώνης ιδρύθηκε το 1695 από τον Ιερομόναχο Μελέτιο και με προσπάθειες του σημερινού Μητροπολίτου κ. Ευσεβίου αποκαταστάθηκε πλήρως, οπότε από τις 16 Ιουνίου 2013 άνοιξε πάλι τις πύλες της στους προσκυνητές για λειτουργική χρήση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: