e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Η 3η ημέρα του Αλεξανδρινού Προκαθημένου στην Ουγκάντα


































Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου ε.έ., ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄, συνεχίζοντας το ιεραποστολικό οδοιπορικό του στην τραχεία περιοχή της περιοχής Gulu της Βορείου Ουγκάντας, επισκέφθηκε τους Ναούς της Ζωοδόχου Πηγής και του Αρχαγγέλου Γαβριήλ και το παρακείμενο σχολείο, χτισμένα κυριολεκτικά μέσα στην Ζούγκλα, όπου οι μαθητές του επεφύλαξαν ενθουσιώδη υποδοχή.

Στην θερμή ομιλία του ο Πατριάρχης, απευθύνοντας λόγια αγάπης στους μαθητές, τους επεσήμανε πως πρέπει να εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία για μάθηση, και αργότερα μεγαλώνοντας με ευγνωμοσύνη θα θυμούνται το Ορθόδοξο σχολείο που τους έδωσε αυτή την μεγάλη ευκαιρία.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας μετά την επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αγίου Λαυρεντίου, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος είχε συνάντηση με τους ιερείς της περιοχής, όπου τους εξέφρασε την ευαρέσκεια της Εκκλησίας και του ιδίου προσωπικά, για την θυσιαστική διακονία τους σ’ αυτή την ακριτική και ταλαιπωρημένη περιοχή από πολέμους και φτώχεια.

Οι ιερείς με την σειρά τους εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς τον πνευματικό Πατέρα τους για την επίσκεψή του, που αποδεικνύει την πατρική στοργή και ενδιαφέρον του όχι μόνο για την περιοχή τους αλλά και για όλη την αφρικανική ήπειρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: