e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Η γενική πρόβα για την Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του "Αληθώς" (Κυριακή 20/12, 7 μ.μ.)












Αν και η ατμόσφαιρα είναι απόψε παγωμένη, εδώ στο Μπανάτο Ζακύνθου, εντός του Ναού της Παναγούλα μας θερμάνθηκε η ατμόσφαιρα από την καλή διάθεση και τις μουσικές φωνές των νέων της Χορωδίας και Μαντολινάτας Ζακύνθου, κατά τη γενική πρόβα για την αυριανή Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Μορφωτικού Κέντρου "Αληθώς", με τίτλο "Σήμερον ο Άναρχος άρχεται" και θέμα Χριστούγεννα και Παιδιά της Προσφυγιάς. 

Σύμφωνα με τα προγραμματισθέντα, στο πρώτο μέρος της βραδιάς, ο κ. Διονύσιος Ζαφειρόπουλος, Θεολόγος - εκπαιδευτικός, θα παρουσιάσει το επίκαιρο θέμα: «Χριστουγεννιάτικα δώρα στα παιδιά όπου γης». 

Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς, η εν λόγω Νεανική Χορωδία και Μαντολινάτα Ζακύνθου, με συμμετοχή μαθητών του Μουσικού Σχολείου Ζακύνθου, υπό την διεύθυνση του Μουσικού κ. Αντώνη Κλάδη, θα αποδώσουν μελοποιήσεις Ελλήνων Ποιητών, σε πρώτη εκτέλεση, που αφορούν στα παιδιά και μάλιστα της προσφυγιάς, όπως και γνωστά χριστουγεννιάτικα άσματα. Την ευθύνη της Μαντολινάτας θα έχει ο Χαράλαμπος Πλατυπόδης, στο πιάνο θα είναι ο Νίκος Ιατράς, ενώ στο βιολοντσέλο ο Vaghinak Galoyan. Έκτακτη συμμετοχή: Το Μουσικό Σχήμα Πνευστών “Magnifique”.

Σας περιμένουμε στη χαρούμενη αυτή βραδιά μας, κατά την οποία επιθυμούμε να Σας ευαισθητοποιήσουμε έναντι του μεγάλου προβλήματος της σύγχρονης Προσφυγιάς εν όψει μάλιστα της εορτής της ενανθρώπησης της Αγάπης!

Δεν υπάρχουν σχόλια: