e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Ο Μητροπολίτης Βελγίου για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

22.03.2016

Βρυξέλλες -Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Ἐξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, εκπρόσωπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας εν Βελγίω και εκπρόσωπος της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Αεροδρομίου Βρυξελλών, εκφράζει, προσωπικά και εξ ονόματος όλων των ορθοδόξων χριστιανών που ζουν στο Βέλγιο, την αμέριστη θλίψη και τον πόνο του έναντι των γεγονότων βίας, τα οποία έχουν πλήξει την χώρα, το πρωί της 22ας Μαρτίου 2016. Καμία ιδέα και άποψη δεν δύναται να δικαιολογήσει την χρήση βίας και την αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής.

Στις τραγικές αυτές στιγμές, για την πρωτεύουσα της Ευρώπης, η σκέψη του Μητροπολίτου βρίσκεται στους συγγενείς των θυμάτων και οι προσευχές του απευθύνονται προς τον Κύριο, ώστε η Χάρις Του να ενσπείρει στις καρδιές ορισμένων αδελφών την γαλήνη και την συγχώρεση. Αξίζουμε έναν καλύτερο κόσμο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: