e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Η Κυριακή του Τυφλού και η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2016 εν Βανάτω Ζακύνθου






Η σημερινή Ευχαριστιακή Σύναξη, στην Ενορία μας, εδώ στο Μπανάτο της Ζακύνθου και μάλιστα στον Ναό της Φανερωμένης μας, είχε χρώματα οικολογικής ευαισθησίας, εξαιτίας της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος κάθε 5η Ιουνίου 2016. [Θυμίζουμε παρενθετικά ότι η εκκλησιαστική Ημέρα αναπέμψεως Ευχών για το Περιβάλλον είναι η 1η Σεπτεμβρίου εκάστου έτους].
          Συλλειτούργησαν ο Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας με τον Διάκονο Ιωάννη Ρένεση, ενώ στο Ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο π. Ιωάννης Ζαρκάδης, αγαπητός ενορίτης μας και συνταξιούχος Κληρικός της Μητροπόλεώς μας. 
          Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ομίλησε ο ελλογιμώτατος κ. Σταμάτιος Ζούλας (καθηγητής Θεολόγος στο Γυμνάσιο Μαχαιράδου), ο οποίος τόνισε τη χρεία ευαισθητοποίησης των σύγχρονων κοινωνιών έναντι του οικολογικών εκτροπών και την ανάγκη επαναθέασης του κόσμου μας ως παραδείσου, επιστροφής δηλαδή στο κατά φύσιν της υπάρξεώς μας
          Πριν την απόλυση ψάλθηκε ειδική Ακολουθία υπέρ του Περιβάλλοντος, ποιηθείσα -προ 10ετίας και πλέον- υπό του Εφημερίου μας π. Π. Καποδίστρια, με εντολή του Σεβ. Μητροπολίτου τότε Ζακύνθου (νυν Δωδώνης) κ. Χρυσοστόμου, για να ψάλλεται σε παρόμοιες λειτουργικές συνάξεις. 
          Ακολούθως προσφέρθηκαν καφές και γλυκίσματα στην πατρική οικία του Εφημερίου, δίπλα στον Ναό. 




























































Δεν υπάρχουν σχόλια: