e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Ευφράνθηκε η ψυχή μου

Σχόλιο του Σεβ. Μητροπολίτου Χονγκ Κονγκ κ. Νεκταρίου 


Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω την ΕΡΤ που μετέδωσε δορυφορικά την εναρκτήρια συνεδρία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. Ευφράνθηκε η ψυχή μου! Παρηκολούθησα και έγινα μέτοχος του μεγάλου και σημαντικού αυτού γεγονότος για την Εκκλησία μας!

Παρηκολούθησα επίσης τον Οικουμενικό Πατριάρχη να προεδρεύει της Συνόδου. Και το μυαλό κατακλύσθηκε από τις ευλογημένες εμπειρίες της συμμετοχής μου στην Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ζωντάνεψαν ξανά όλα εκείνα τα οποία διηγιόμουν σε αδελφούς και αδυνατούσαν να με πιστέψουν.

Σήμερα έζησα ξανά την ευλογημένη ατμόσφαιρα της εκκλησιαστικής Συνόδου. Ευταξία και ιεροπρέπεια. Ο Πατριάρχης προεδρεύει και διευθύνει την εξέλιξη με τρόπο αριστοτεχνικό, εκκλησιαστικό, δημοκρατικό. Ο λόγος του ιεροπρεπής, σοβαρός, εύστοχος, πνεύματι πεπληρωμένος. Τα σχόλιά του εύστοχα. Επιδεικνύει σεβασμό στην παρουσία και στον λόγο των συμμετεχόντων. Δεν φοβάται να πει αλήθειες. Δεν κρύβει το χιούμορ του. Δεν προσβάλλει. Σε κάνει να νιώθεις την ελευθερία και την αγάπη. Την ιερότητα της στιγμής και την σπουδαιότητα του συνοδικού γεγονότος.

Αυτά είναι ανεπανάληπτα μαθήματα εκκλησιαστικότητας και συνοδικότητας. Μην τα χάσετε!

Ζήθι, Παναγιώτατε. Οι ταπεινές προσευχές μας Σε συνοδεύουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: