e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Δύο χειροτονίες νέων Πρεσβυτέρων επίκεινται στη Μητρόπολη Ζακύνθου


Αποφασίστηκαν σήμερα δύο χειροτονίες νέων Πρεσβυτέρων στη Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου για την κάλυψη των εφημεριακών κενών του νησιού. Έτσι, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄ α) το Σάββατο, 6 Αυγούστου 2016 (κατά την θεία Λειτουργία στον Ναό της Θείας Μεταμορφώσεως Λαγοπόδου) θα χειροτονήσει Πρεσβύτερο τον μέχρι τώρα Διάκονο Ισίδωρο Αρβανιτάκη και β) την Κυριακή, 7 Αυγούστου 2016 (κατά την θεία Λειτουργία στον Ναό της Αγίας Παρασκευής Μέσω Βολιμών) θα χειροτονήσει Πρεσβύτερο τον μέχρι τώρα Διάκονο Γεώργιο Ακτύπη

Ο πρώτος, ο π. Ισίδωρος Αρβανιτάκης, θα αναλάβει εφημεριακά καθήκοντα στην Ενορία του γενέθλιου χωριού του, δηλαδή τα Λαγκαδάκια Ζακύνθου, ο δε μέχρι σήμερα Εφημέριος Λαγκαδακίων Πρεσβύτερος Γεώργιος Μποζίκης θα αναλάβει την εφημερία των δύο Ενοριών Έξω Χώρας και Καμπίου, των οποίων οι Εφημέριοι ασθενούν. Σημειωτέον ότι οι ασθενούντες σημερινοί Εφημέριοι των δύο μικρών αυτών Ενοριών δεν μετακινούνται μήτε παροπλίζονται, εάν μάλιστα ιαθούν θα συνεχίσουν να προσφέρουν την διακονία τους όπως παλαιότερα!

Ο δεύτερος, ο π. Γεώργιος Ακτύπης, θα αναλάβει εφημεριακά καθήκοντα στην Ενορία Μέσω Γερακαρίου Ζακύνθου, δεδομένου ότι χηρεύει από μηνών, μετά την εκδημία προς Κύριον του Εφημερίου π. Παναγιώτου Έκτορα. 

Ευχόμαστε από καρδιάς οι χειροτονηθησόμενοι Πρεσβύτεροι να δικαιώσουν τις χρηστές ελπίδες του οικείου Επισκόπου και της Εκκλησίας που παροικεί εν Ζακύνθω! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: