e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

1η Θεία Λειτουργία στον Ναό του Αγίου Γεωργίου Dilbeek | Φλάνδρα Βελγίου


































Με μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016 η πρώτη Θεία Λειτουργία στο Dilbeek των Βρυξελλών, στον νέο Ιερό Ναό της Μητροπόλεως, αφιερωμένο στον Άγιο Γεώργιο   και στην τοπική Αγία Αλίνα, υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας ετέλεσε κατ’ αρχήν την ακολουθία του Αγιασμού και στη συνέχεια την πρώτη Θεία Λειτουργία συλλειτουργούντων κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία η οποία παραχώρησε ακόμα ένα ναό στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Στη συνέχεια ευχήθηκε τα δέοντα στον Ιερατικώς Προϊστάμενο Πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννη Λύκο και τόνισε ότι στη νέα Ενορία θα τελείται η Θεία Λειτουργία κάθε Κυριακή σε δύο γλώσσες, ελληνικά και φλαμανδικά για της ανάγκες των πιστών της περιοχής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε δεξίωση στην ενοριακή αίθουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: