e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Νέα φάση του Διεθνούς Θεολογικού Διαλόγου Ορθοδόξων και Αγγλικανών στην πόλη Armagh της Ιρλανδίας (23-30.9.2016)




Με τις ευλογίες της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και των Ορθοδόξων Προκαθημένων ξεκίνησε η νέα φάση του Διεθνούς Θεολογικού Διαλόγου Ορθοδόξων και Αγγλικανών στην ιστορική πόλη του Armagh στην Ιρλανδία (23-30 Σεπτεμβρίου 2016). 

Πρόεδρος των Ορθοδόξων, λόγω μικροατυχήματος συμμετοχής του Σεβ. αγίου Διοκλείας κ. Καλλίστου ορίστηκε από τον Παναγιώτατον Οικουμενικό μας Πατριάρχη, σε συνεννόηση με τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο κ. Θεόδωρο Β΄, ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Σεβ. Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε και Αγκόλας Σεραφείμ Κυκκώτης.

Η συνάντηση μας θα συγκεντρωθεί στα θέματα της Βιοηθικής, για την αρχή και το τέλος της ζωής για να δούμε θέματα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής για ζευγάρια μέσα στο γάμο που δυσκολεύονται να τεκνοποιήσουν, θέματα μεταμοσχεύσεως και το θέμα της ευθανασίας. Να προσευχώμαστε όλοι μας με φόβο Θεού να προσεγγίσουμε τα πολύπλοκα αυτά ηθικά θέματα μέσα στην προοπτική της αγάπης του Θεού για τον άνθρωπο και για την εν Χριστώ σωτηρία του. H εργασία μας ξεκίνησε με Ορθόδοξη Λειτουργία που παρακολούθησαν όλα τα Μέλη της Επιτροπής. Και στην Θεία Λειτουργία και στην Θεία Κοινωνία συμμετείχαν μόνον οι Ορθόδοξοι.

Μετ' ευχών και ασπασμών αγάπης από την Ιρλανδία
+Ο Ζιμπάμπουε και Αγκόλας Σεραφείμ Κυκκώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: