e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Ιερατικό Συλλείτουργο στο Δράκα Ζακύνθου προς τιμήν του Αγίου Σπυρίδωνος



Με σεμνότητα και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε σήμερα (12.12.2016), στον συνοικισμό Δράκα Ζακύνθου, η Ευχαριστιακή Σύναξη προς τιμήν του Αγίου Πατρός Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος του εν Κερκύρα, στο φερώνυμο Ναΰδριο της Οικογενείας Σπύρου Χιώνη. Συλλειτούργησαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ο π. Ιωάννης Βλαχιώτης, ο π. Νικόλαος Κονίδης και ο π. Ιωάννης Ρένεσης. Έγινε Αρτοκλασία και λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου στον αύλειο χώρο μετά της σχετικής Δεήσεως υπέρ υγείας πάντων και πασών. 
          Ομιλώντας προς τους πανηγυριστές ο π. Παναγιώτης και βασιζόμενος στη φράση του Απολυτικίου του Αγίου "και εν τω μέλπειν τας αγίας σου ευχάς, αγγέλους έσχες συλλειτουργούντας σου, ιερώτατε", αναφέρθηκε στην παμμέγιστη τιμή και την τεράστια ευθύνη των Ιερέων έμπροσθεν του ιερού Θυσιαστηρίου, όπου παρίστανται μεν Άγγελοι δίχως όμως να δύνανται να αγγίξουν Σώμα και Αίμα Χριστού, όπως οι λειτουργοί Ιερείς. 
          Μετά το πέρας της Ιερατικού Συλλείτουργου ακολούθησαν κεράσματα σε όλους τους εκκλησιασθέντες, καθώς επίσης πλούσιο γεύμα με νηστίσιμα εκ μέρους της Οικογένειας Χιώνη! 
[Φωτογραφίες και ενδεικτικό video: Πέτρος και Σπύρος Σταμίρης]




















































Δεν υπάρχουν σχόλια: