e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου [φωτογραφίες + video]






































Σε μία σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο του πανεπιστημίου στην Καλαμάτα, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος,  αναγορεύτηκε επίτιμος Διδάκτωρ του τμήματος Φιλολογίας της Σχολής ανθρωπιστικών σπουδών και διαχειρίσεως πολιτισμικών αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ο αναπληρωτής πρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Γεώργιος Ανδρειωμένος, στην προσφώνησή του τόνισε, ότι η ακαδημαϊκή κοινότητα τιμά τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, για  το πολύπλευρο έργο του,   την επιστημονική του κατάρτιση και έρευνα, αλλά και για το ότι η ζωή του αποτελεί υπόδειγμα συνέπειας λόγων και έργων, προσήλωσης στις αξίες της Ορθοδοξίας, όπως επίσης και πραότητας και καλοσύνης για τον συνάνθρωπο.

Ο πρόεδρος του τμήματος Φιλολογίας κ. Βασίλειος Κωνσταντινόπουλος, ανέγνωσε το βιογραφικό καθώς και το ψήφισμα αναγόρευσης του Αρχιεπισκόπου σε επίτιμο Διδάκτορα. Τα διάσημα της αναγόρευσης επέδωσε ο κ. Ανδρειωμένος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, αφού ευχαρίστησε  τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας για την τιμή στο πρόσωπό του, πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: "Φως Χριστού και Ευρώπη".

Στην τελετή παρέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Απολλωνίας και Φιέρ κ. Νικόλαος, Αμαντίας κ. Ναθαναήλ, Μαντινείας κ. Αλέξανδρος (εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών), Σπάρτης κ. Ευστάθιος, Ηλείας κ. Γερμανός, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Αργολίδος κ. Νεκτάριος, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος (εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη).

Φωτογραφίες:  Γιώργος Τσερεφός 








Δεν υπάρχουν σχόλια: