e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Η Κυριακή του Παραλύτου 2017 στην Αγία Φωτεινή Σμύρνης | Αύριο, στην Έφεσο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης χειροτονεί Διάκονο τον κ. Ελευθέριο Χρυσοχόο


Αγία Φωτεινή Σμύρνης. Η Κυριακάτικη Θ. Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Σμύρνης Βαρθολομαίου και συμπροσευχομένου του Επισκόπου Ερυθρών Κυρίλλου, με τους οποίους πολλά χρόνια φιλίας και συνεργασίας μας συνδέουν! Ευχαριστώ τον Θεό που στην τελευταία μας Θ. Λειτουργία, ως λαϊκός, βρεθήκαμε στην συγκεκριμένη πόλη και στον συγκεκριμένο Ι. Ναό, μαζί με Τούρκους, Ρώσους, Γεωργιανούς κλπ εθνοτήτων ορθοδόξους αδελφούς. Μία ζωντανή κοινότητα! Η ομορφιά της οικουμενικής ορθοδοξίας!
Λευτέρης Χρυσοχόος

Σημείωση Νυχθημερόν
          Μετά χαράς πληροφορούμαστε ότι ο υπεύθυνος Γραφείου της Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου εν Αθήναις κ. Λευτέρης Χρυσοχόος (δείτε ακολούθως σχετικές σημερινές φωτογραφίες, με την οικογένειά του) θα χειροτονηθεί Διάκονος αύριο (8.5.2017) στην Βασιλική του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, όπου και ο τάφος Του, στην Έφεσο από τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. 
          Πρεσβύτερος θα χειροτονηθεί μετά από λίγες μόλις ημέρες, το Σάββατο 13 Μαΐου 2017, στον Ναό της Φανερωμένης Βουλιαγμένης, από τον Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιο. Θα συνεχίσει να εργάζεται στο εν Αθήναις Πατριαρχικό Γραφείο και θα ιερατεύει στο Μετόχιο της Μονής της Πάτμου στην Πεντέλη! 
          Όλα να γίνουν με το καλό του Θεού προσευχόμαστε από βάθους αγαλλομένης καρδίας!!! 




Δεν υπάρχουν σχόλια: