e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Νέος Εφημέριος στην Ενορία Πεφανερωμένης πόλεως Ζακύνθου
















Κείμενο: π. Παν. Καποδίστριας 

Εφημεριακά καθήκοντα ανέλαβε σήμερα (Κυριακή Β΄ Ματθαίου, 18.6.2017) στον περικαλλή και ιστορικό Ναό Πεφανερωμένης πόλεως Ζακύνθου ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Κονίδης, αδελφός της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου, προερχόμενος από την Ενορία του Τραγακίου, όπου πλέον -ως γνωστόν- τοποθετήθηκε τακτικός Εφημέριος.  

Ευχόμαστε ο π. Σεραφείμ να ανταποκριθεί στα νέα καθήκοντά του θεοπρεπώς, όπως έκαναν στην αγαπημένη των Ζακυνθίων Φανερωμένη, αφενός μεν ο μακαριστός παπα-Σπύρος ο Καψάσκης, όλοι οι προ αυτού αξιομνημόνευτοι Εφημέριοι σε καιρούς μάλιστα δίσεκτους, αλλά και οι δύο τελευταίοι προσωρινοί Εφημέριοι Αρχιμανδρίτες Δανιήλ Μπιάζης (σήμερα Αρχιγραμματέας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) και Γεράσιμος Πυριόχος. Σημειωτέον ότι -σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου- ο π. Γεράσιμος θα συνεχίσει να εξυπηρετεί την Ενορία Πεφανερωμένης, όταν ο π. Σεραφείμ -ως ανήκων ουσιαστικά στη Μονή Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου- θα έχει ιεροτελεστικά καθήκοντα στη Μονή της Μετανοίας του. 

Τέλος, ευκαιρίας δοθείσης, αξίζει να υπομνησθεί ότι η περιώνυμη εν λόγω Μονή του Αγίου Προστάτη μας έχει κατά καιρούς αιμοδοτήσει με σεμνούς Ιερομονάχους κενές Ενορίες της Ζακύνθου, σε θέσεις προσωρινών Εφημερίων, όπως προκειμένω τους καλούς Πατέρες Δανιήλ, Γεράσιμο και Σεραφείμ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: