e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Η εορτή του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στον Ναό της Θείας Αναλήψεως και Αγίων Τεσσαράκοντα πόλεως Ζακύνθου


Πρωί 12ης Ιουλίου 2017, στον Ναό της Θείας Αναλήψεως και Αγίων Τεσσαράκοντα πόλεως Ζακύνθου. Προς τιμήν του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου λειτούργησε ο οικείος Εφημέριος Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Κυπριώτης, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι στο ιερό Βήμα ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας και ο Μέγας Οικονόμος Νικόλαος Βόσσος. Έψαλε ο Πρωτοψάλτης του Ναού κ. Διονύσιος Πόθος. 
          Κατά την ομιλία του προς το εκκλησίασμα ο π. Παναγιώτης τόνισε, μεταξύ άλλων: "Ο σήμερον τιμώμενος νεοφανής Όσιος Παΐσιος, αγλάισμα του Αθωνικού Μοναχισμού και ανύστακτος συμπαραστάτης των εμπερίστατων συνανθρώπων μας όπου γης, αποτελεί την απτή απόδειξη ότι ο αγαπών Θεός ουδέποτε εγκατέλειψε τον κόσμο μας. Σ' έναν αιώνα παράδοξο και απατεώνα, όπως τον 20ό (αλλά ήδη και τον 21ο), καιρό πλήρους αυτονόμησης και περιπλάνησης του ανθρώπινου νοός σε ατραπούς αποπροσανατολιστικές και άκρως επίφοβες, ο ηγιασμένος Γέροντας αποτελεί τον φωτεινό σηματοδότη για την επιστροφή ημών των ασώτων στο σπίτι του σπλαχνικού Πατέρα, στην ασφάλεια του λιμένα της Εκκλησίας. Ατενίζουμε την τίμια, προφητική μορφή Του και γνωρίζουμε ότι κατέχουμε ακόμη -παρά την όποια αποστασία ή την χειρότερη πτώση μας- δικαίωμα επανάκτησης του χαμένου Παραδείσου. Σας αναφέρω σχετικά, αγαπητοί μου, τον εξής διάλογο του Οσίου Παϊσίου, ενδεικτικό των ανωτέρω σκέψεων: «-Πέστε μας κάτι Γέροντα. -Τί νά πῶ; -Ὅ,τι λέει ή καρδιά σας. -Αὐτό πού λέει ἡ καρδιά μου εἶναι νά πάρω τό μαχαίρι, νά τήν κόψω κομματάκια, νά τήν μοιράσω στόν κόσμο, καί ὕστερα νά πεθάνω». Τουτέστιν, διατυπώνουμε λόγο για Αγάπη δίχως όρους και όρια! Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν!".






























Δεν υπάρχουν σχόλια: