e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Λαμπρή φωτοθήκη της Πατριαρχικής και Αρχιεπισκοπικής Λειτουργίας για τον Άγιο Διονύσιο εν Ζακύνθω


Πρωί Πέμπτης, 24ης Αυγούστου 2017, ημέρα κατά την οποία η απανταχού Ορθοδοξία, εξαιρέτως δε η τοπική της Ζακύνθου Εκκλησία, τιμά και γεραίρει τον Άγιο Διονύσιο, Αρχιεπίσκοπο Αιγίνης, τον θαυματουργό επί τη συμπληρώσει 300 ετών από της ευλογητής Μετακομιδής του σεπτού Σκηνώματός Του από των νήσων Στροφάδων στην πόλη της Ζακύνθου (1717-2017)
     Προέστη ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος Α΄, συμπαραστατούμενος από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β΄ και δεκάδα Αρχιερέων από το Φανάρι, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και την Ελλαδική Εκκλησία: α) Ζακύνθου κ. Διονύσιος, β) Ικονίου κ. Θεόληπτος, γ) Αυστρίας κ. Αρσένιος, δ) Ηλείας και Ωλένης κ. Γερμανός, ε) Μιλήτου κ. Απόστολος, στ) Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος, ζ) Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, η) Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, θ) Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος, ι) Ζάμπιας και Μαλάουι κ. Ιωάννης και ια) Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος. Ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος έκανε χρέη Τελετάρχου.
     Ο Πρώτος των Ορθοδόξων ομίλησε βαθιά συγκινημένος περί της ηγιασμένης προσωπικότητος του τιμωμένου Αγίου της Συγχωρητικότητος και της Ανεξικακίας. 
     Παρέστη ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, ο οποίος μάλιστα ανέγνωσε εις επήκοον πάντων το Σύμβολο της Πίστεως και την Κυριακή Προσευχή.
     [Φωτορεπορτάζ: Ιωάννης-Πορφύριος Καποδίστριας]










































































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: