e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Επίσκεψη του νέου Πρέσβη της Αυστραλίας στην Άγκυρα Marc Innes-Brown στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ενημερωτικό Δελτίο από το Γραφείο Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου

[φωτό: Νίκος Μαγγίνας | Οικουμενικό Πατριαρχείο]
Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα, 28 Αυγούστου, ο νέος Πρέσβης της Αυστραλίας στην Άγκυρα, κ. Marc Innes-Brown.

Ο Πρέσβης της Αυστραλίας έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και για περίπου μία ώρα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις δραστηριότητες του Πατριαρχείου, την κατάσταση των μειονοτήτων στην Τουρκία και την παρουσία των Ορθοδόξων στη μακρινή Αυστραλία.


Υπενθυμίζεται ότι η Αυστραλία υπάγεται στην πνευματική και διοικητική δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας περιλαμβάνει την Αυστραλία, την Τασμανία και τη Νέα Γουϊνέα (134 Ενορίες, 8 Ι. Μονές). Τη διαποίμανσή της ασκεί, από το 1975, ο Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός (Χαρκιανάκης), απόφοιτος της Ι. Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ενώ στο δυναμικό της Ι. Αρχιεπισκοπής υπηρετούν και τέσσερις βοηθοί Επίσκοποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: