e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Αγιασμός στο Γυμνάσιο Βανάτου για τη νέα σχολική χρονιά 2017-18


Πρωί Δευτέρας, 11ης Σεπτεμβρίου 2017, στο Γυμνάσιο Βανάτου. Ο τελέσας τον Αγιασμό Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας επισήμανε προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ότι ένα στοιχείο επιτυχίας μιας σχολικής χρονιάς είναι η άσκηση στον αλληλοσεβασμό μεταξύ των μαθητών. Ο ένας αποδέχεται τον άλλον όπως είναι, δίχως να υπάρχει κάποιος ισχυρότερος σωματικά ή μάγκας της παρέας. Όλοι είναι ίσοι και ασκούνται μόνο στην κατάκτηση της αριστείας. Ο σχολικός εκφοβισμός (αγγλικά: school bullying) είναι το ό,τι χειρότερο στις μικρές κοινωνίες των σχολείων μας, που πάντως μπορεί -δυστυχώς- να δυναμιτίσει σχέσεις, πρόσωπα, κοινωνίες. 
     Παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Κόκλας και ο Πρόεδρος Μπανάτου κ. Τιμόθεος Ελ. Στραβοπόδης. Ο νέος Διευθυντής του Γυμνασίου κ. Παναγιώτης Γ. Δρογγίτης μίλησε συμβουλευτικά προς τους μαθητές. Έψαλε ο ιεροψάλτης κ. Ιωάννης Κλάδης.










Δεν υπάρχουν σχόλια: