e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Νέος Αρχιμανδρίτης της Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου ο π. Νικόδημος Κεφαλληνός


Κείμενο: π. Παναγιώτης Καποδίστριας | Φωτογραφίες: IridaStudio και Μάριος Μπενίσης

Η τοπική Εκκλησία της Ζακύνθου έχει χαρές σήμερα. Ένα άξιο στέλεχός της, ο Εφημέριος της Ενορίας της Μπόχαλης, ο π. Νικόδημος Κεφαλληνός, έλαβε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτου από τα τίμια χέρια του οικείου Μητροπολίτου Σεβ. Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄, ο οποίος προέστη της Ευχαριστιακής Συνάξεως στον Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Μπόχαλης, εν πληθούση εκκλησία, σήμερα Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, 10 Σεπτεμβρίου 2017. 

Όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης προς το εκκλησίασμα, ο π. Νικόδημος βραβεύεται για την πιστότητά του στην Εκκλησία και ότι έχει λάβει ήδη δύο πτυχία (σ.σ. του Ε.Α.Π. και της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.), χρεώνεται μάλιστα από εδώ και πέρα για περισσότερη και εντατικότερη προσφορά στην Εκκλησία. Ο ίδιος ο νέος Αρχιμανδρίτης ευχαρίστησε τόσο τον Ποιμενάρχη Ζακύνθου κ. Διονύσιο, όσο και τον από Ζακύνθου Σεβ. Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο για την όλη στήριξή τους στην μέχρι τούδε ιερατική πορεία του.

Εμείς από την θέση αυτή ευχόμαστε ο π. Νικόδημος να αναδειχθεί Άξιος της τιμής που του έγινε από τον οικείο Ποιμενάρχη και σε ανώτερα αξιώματα να συγχαρούμε. Δεδομένου μάλιστα ότι η λέξη "Αρχιμανδρίτης" σημαίνει κυριολεκτικά: αρχηγός μάνδρας, δηλαδή Ηγούμενος Μοναστηρίου, μακάρι κάποτε να ανέλθει και σε αυτή την περιωπή! Εύγε!!!








































Δεν υπάρχουν σχόλια: