e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Των συγχρόνων Μαρτύρων η σιωπή

Γράφει ο π. Ιάσων 


Στην Αίγυπτο, εδώ και καιρό, απόγονοι του αρχαίου Χριστιανισμού, παπάδες και λαϊκοί, γίνονται Μάρτυρες κι ομολογούν το “Χριστός Ανέστη”, δίνοντας ώς και την τελευταία ρανίδα του αίματός τους. 

Εμείς όμως, οι Έλληνες Ορθόδοξοι, ζούμε τη Μεγάλη Παρασκευή της διαίρεσης και του οπαδισμού σε όλα τα επίπεδα: είτε πρόκειται για νομοσχέδια, είτε για των δεσποτάδων τις εκλογές, είτε για τη Σύνοδο της Κρήτης και τον Οικουμενισμό, είτε ακόμη αν θα πρέπει οι παπάδες να 'χουνε μούσια μακριά ή όχι. Κι άλλα πολλά, που σταματημό δεν έχουν. 

Όλοι αυτοί που ουρλιάζουν (και τούτο στα πλαίσια της διαδικτυακής ασφάλειας), ας διδαχθούν -ας διδαχθούμε- απ' των συγχρόνων Μαρτύρων τη σιωπή. 

Ο παππούλης αυτός της διπλανής φωτογραφίας, μαρτύρησε προχθές...






Δεν υπάρχουν σχόλια: