e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Σωζόμενες φωτο-αποτυπώσεις Ιακώβου του εν Ευβοία, νέου Οσίου της Ορθοδοξίας


Ήδη ο πολυσέβαστος και κοσμαγάπητος Γέροντας της Εύβοιας Ιάκωβος ο Τσαλίκης προγεύεται την μακαριότητα της θείας Δόξας ως Ουρανοπολίτης, κατεγράφη μάλιστα -πολύ πρόσφατα, άξια και δίκαια- επίσημα στις δέλτους των Αγίων της Εκκλησίας μας διά του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αφού νωρίτερα εδραιώθηκε ακλόνητα και διηνεκώς στη συνείδηση του πιστεύοντος λαού μας. 

Σε αυτήν εδώ την δημοσίευση κρίναμε καλό και ωφέλιμο για τους αναγνώστες του Νυχθημερόν, να συγκεντρώσουμε τις διάσπαρτες αποτυπώσεις της γλυκείας και χαριτωμένης μορφής του (όσες ήταν εφικτό), δεδομένου ότι -όντας σύγχρονός μας- διασώζονται φωτογραφίες του! Σε αυτές όλες, λοιπόν, διαπιστώνουμε αμέσως την θεοπρεπή και θεοτερπή φυσιογνωμία του πνευματικού αυτού αναστήματος, την εκπεμπόμενη από τα μάτια του στοργή, την καλότητα προς τον κόσμο που απέρρεε (και δεν παύει να απορρέει) από τη συνάφεια του ίδιου με τον Κύριο των Δυνάμεων και Θεό των θεών!

Ας έχουμε την αγία ευχή του Οσίου Γέροντος στην ζωή και τα έργα εαυτών και αλλήλων! Ας είμαστε ικανοποιημένοι ότι αποκτήσαμε έναν επιπλέον πρέσβη μας στην ουράνια πατρίδα!!!
[Εράνισμα - επεξεργασία - κείμενο: π. Π. Κ.]

























































Δεν υπάρχουν σχόλια: