e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Μια ιστορική φωτογραφία: Ο Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης (νυν Όσιος της Ορθοδοξίας) με τον π. Διονύσιο Σιφναίο (νυν Μητροπολίτη Ζακύνθου)



Γράφει και παρουσιάζει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας

Ανάμεσα στις σωζόμενες φωτογραφίες του ηγιασμένου Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη του εν Ευβοία, Οσίου διακηρυγμένου ήδη της Ορθοδόξου Εκκλησίας, υπάρχει και μια στην οποία αποτυπώνεται ο Άγιος του Θεού να δέχεται και να συνομιλεί με δύο Ιερείς. Ο ένας, ο νεότερος, είναι ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Σιφναίος, νυν Μητροπολίτης Ζακύνθου, τότε Ιεροκήρυκας της Ι. Μ. Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού, ενώ ο άλλος είναι ο μακαριστός Πρωτοπρεσβύτερος Αλέξανδρος Σφυρής, Προϊστάμενος Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Βύρωνος και Γραμματέας της ίδιας Μητροπόλεως, επί της αρχιερατείας του Μητροπολίτου κυρού Γεωργίου. 

Οι δύο ιερωμένοι, λοιπόν, διακονώντας τότε στη Μητρόπολη Καισαριανής και στο πλαίσιο της ποιμαντικής μέριμνάς τους για τη Νεότητα, εξέδραμαν τα καλοκαίρια στην περιώνυμη Μονή του Οσίου Δαυίδ, στη Λίμνη Ευβοίας, συνοδεύοντας ομάδες φοιτητών, ώστε να αντλήσουν πνοή ουσιαστικής ζωής από τους οικιστές της πνευματικής εκείνης επάλξεως, με Καθηγούμενο τον πνευματοφόρο Γέροντα Ιάκωβο. Εκείνος -καταδεκτικός, εύχαρις και καλοσυνάτος- δεχόταν όλους, συμβουλεύοντας, νουθετώντας και παρηγορώντας τους προσερχομένους!

Πρόκειται για μιαν ιστορική στιγμή, η οποία αξίζει να επισημανθεί! 
[Επεξεργασμένη λεπτομέρεια της ανωτέρω φωτογραφίας: Ο Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης και ο π. Διονύσιος Σιφναίος]

Δεν υπάρχουν σχόλια: