e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Πρόγραμμα μαθημάτων e-learning "Κοινωνία-Πολιτισμός-Θρησκεία" του Πανεπιστημίου Πειραιά

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Κοινωνία-Πολιτισμός-Θρησκεία»
Το Εργαστήριο Τοπικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.ΤΟ.Π.Α.) ιδρύθηκε μόλις το 2015 από το Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς και συμμετέχει ήδη ενεργά σε αρκετά εκπαιδευτικά και επιμορφωτικά προγράμματα παρέχοντας εξειδικευμένες γνώσεις σε διάφορες κοινωνικές, επαγγελματικές και επιστημονικές ομάδες.
Πρόσφατα, στη μεγάλη οικογένεια του Πανεπιστημίου Πειραιώς προστέθηκε ένα καινούριο μέλος αυξάνοντας, έτσι, το ανθρώπινο δυναμικό του και ενισχύοντας ουσιαστικά και καταλυτικά την ελπίδα, την αισθητική και την προοπτική για ποιότητα, βελτίωση, ανάπτυξη και δύναμη. Το καινούριο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα φέρει τον τίτλο: «Κοινωνία-Πολιτισμός-Θρησκεία». Ο  κ α ι ν ο τ ό μ ο ς  χαρακτήρας του εν λόγω Προγράμματος έγκειται στο γεγονός, ότι το εκπαιδευτικό αυτό εγχείρημα εγκολπώνεται από μία παραδοσιακή, ισχυρή, ακαδημαϊκή οικογένεια, η οποία προάγει ακραιφνώς την οικονομική επιστήμη κι αυτό ακριβώς είναι το στοίχημα και το έρεισμά μας για την επιτυχία και την ευόδωση του νέου Εκπαιδευτικού Προγράμματος, το οποίο προέρχεται από τον ευρύτερο, ανθρωπιστικό επιστημονικό κλάδο.
Με την έναρξη των επιμορφωτικών μαθημάτων  (οποτεδήποτε θέλει ο καθένας μέσα στο έτος), συντελείται μία επιθυμητή αλληλόδραση, μία όσμωση, μία πολιτιστική ανταλλαγή, καθώς η επιστημονική σκέψη, το συναίσθημα, οι ιδεολογίες, τα θρησκευτικά πιστεύω, οι βασικές αρχές ηθικής και πολιτισμού όπως αυτές ανατρέφονται στους κόλπους της κοινωνίας, η ιστορική αλήθεια και άλλοι παράγοντες ανθρωπολογικής υφής και αιτιολογίας, που επηρεάζουν ποικιλοτρόπως το συμπεριφορικό μας πλαίσιο, θα αναμειχθούν αρμονικά και θα αναδείξουν τη βιοψυχική σωματικότητα του ανθρώπου.
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Κοινωνία-Πολιτισμός-Θρησκεία» πλάστηκε με τέτοιον τρόπο και φέρει ανεξίτηλα στον γενετικό του κώδικα μία ιδιαίτερη δυναμική στο να νοηματοδοτεί ανθρώπινες ζωές, να καθορίζει τρόπους και σχήματα επιστημονικής σκέψης, να διαμορφώνει χαρακτήρες, να πλάθει συνειδήσεις, να οικοδομεί και να διανθίζει ψυχικούς κόσμους, να ζωντανεύει τα μουντά χρώματα της ζωής... Σύνθημα όλων όσοι μόχθησαν για το καινοτόμο αυτό εκπαιδευτικό εγχείρημα είναι: «Η γνώση είναι δύναμη!». Σας προσκαλούμε, λοιπόν, από καρδιάς, να περιδιαβούμε μαζί αυτό το ξεχωριστό, απέραντο, το γεμάτο ευχάριστες εκπλήξεις και συγκινήσεις μονοπάτι της Γνώσης! Το πρόγραμμα είναι «Εξ Αποστάσεως» (e-learning) και πραγματοποιείται μέσω του Διαδικτύου (internet) και της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail). Για οποιαδήποτε διευκόλυνση καθώς και πληροφορία γι’ αυτό το θέμα μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλ.: 2695092714, 6974055344, και στο e-mail: szoulas@sch.gr
Διδάσκων και Συντονιστής των Ακαδημαϊκών Θεμάτων και της Επικοινωνίας: Σταμάτιος Ζούλας, M.Sc. Θεολογίας – Εκπαιδευτικός.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
«ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ»


Η επιτυχής παρακολούθηση από τον/την επιμορφούμενο/η των Διδακτικών Ενοτήτων του κάθε προσφερόμενου εκπαιδευτικού προγράμματος, καθώς και η ενεργή συμμετοχή του/της με την εκπόνηση εργασίας οδηγεί στη χορήγηση από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, έναν ακαδημαϊκό φορέα με κύρος και αξιοπιστία, μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Παρακολούθησης, το οποίο επιβεβαιώνει τις γνώσεις του σπουδαστή/της σπουδάστριας και ταυτόχρονα αναγνωρίζεται από φορείς και λοιπές υπηρεσίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της χώρας μας.
Οι κάτοχοι του Πιστοποιητικού Παρακολούθησης έχουν το πλεονέκτημα της κοινωνικής και επαγγελματικής καταξίωσης, ειδικά σε ενδεχόμενες διαδικασίες αξιολόγησής τους ή πρόσληψής τους και επιπλέον, εμπλουτίζουν το βιογραφικό τους με την πιο σύγχρονη και επιτυχημένη μέθοδο της ασύγχρονης εκπαίδευσης, η οποία εξασφαλίζει μεγαλύτερη αυτονομία, ευελιξία και ελευθερία διαχείρισης του παρεχόμενου εκπαιδευτικού υλικού από τον/την επιμορφούμενο/η.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Κοινωνία-Πολιτισμός-Θρησκεία» του Εργαστηρίου Τοπικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.ΤΟ.Π.Α.) του Πανεπιστημίου Πειραιά απευθύνεται σε όλους όσοι διακατέχονται από ανησυχία πνεύματος και κυνηγούν τη γνώση! Στόχος του Πανεπιστημίου Πειραιά είναι η συνεχιζόμενη δια βίου μάθηση και η αδιάλειπτη πρόσβαση στην έγκυρη επιστημονική γνώση μέσα από τα επιμορφωτικά προγράμματα, τα οποία είναι προσιτά σε όλους ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, γνωστικού επιπέδου, τόπου διαμονής, εργασιακής κατάστασης.
Ο σύγχρονος άνθρωπος οφείλει με αυτοσεβασμό να καταρτίζεται και να επιμορφώνεται διαρκώς, προκειμένου να είναι επαρκώς ενημερωμένος στις μεταβαλλόμενες ανάγκες και απαιτήσεις του σημερινού τρόπου ζωής με αναβαθμισμένες δεξιότητες και επικαιροποιημένες γνώσεις και να ανταποκρίνεται με επιτυχία στους διάφορους ρόλους που είναι επιφορτισμένος προσωπικούς, κοινωνικούς, επαγγελματικούς, οικογενειακούς. Άλλωστε η γνώση είναι δύναμη!

* Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία του Προγράμματος στο 2104142025 ή εναλλακτικά μπορείτε να μεταβείτε στην ιστοσελίδα του Προγράμματος ή στην επίσημη σελίδα στο facebook ή για ακόμη πιο προσωπική επικοινωνία με τον/την διδάσκοντα/διδάσκουσα του κάθε επιμορφωτικού προγράμματος, κάνοντας κλικ ΕΔΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: